U.P.R. “Tauleda”
Adr.: Bulevardi Kryesor, Pranë ish Kinema Iliria, Durrës.
Tel/fax: 00355 52 24827, Mob.: 00355 692075571
E.mail: tauleda@hotmail.com, tauleda_dr@yahoo.com

Qarku i Durrësit ofron mundësi të pafundme zgjedhjeje për të kaluar pushimet:
• Në shtëpitë e bukura, komode e të pastra të zonave rurale, në çdo periudhë të vitit.
• Në mes të gjelbërimit e luleve, në ajër të pastër, të soditësh peizazhe të mrekullueshme,
• Të shëtitësh në vende të pashkelura e të dëgjosh vetëm zhurmën e pyllit, larg zhurmave e tymit të makinave, larg stresit të telefonit e të kronikave televizive,
• Te ndjesh mikpritjen e njerëzve që nuk janë prekur akoma nga pasojat negative te qyteterimit modern, çimentos e betonit,
• Të shijosh kuzhinë tipike që përdor akoma prodhime natyrale,
• Të pushosh duke u lodhur e të ndjesh kënaqesinë e lodhjes.

Dhe jo vetëm kaq, zona e Durrësit ofron edhe mundësi të tjera:
• Të takosh e të njohësh tradita, zakone, eksperienca e realitete që mund t’i kesh lexuar vetëm në libra apo t’i kanë treguar të tjerët,
• Të ecësh e të vizitosh gjurmët e historisë të njërit nga popujt më të lashtë të Mesdheut,
• Të shohësh në natyrë bimë e kafshë qe i ke parë vetëm në librat e botanikës e të zoologjisë.

Përsëri jo vetëm kaq
• Të tjerat do t’i mësosh kur të vish vet në Durrës.

Ku do t’i gjesh këto mundësi ?
Në shumë vende. Ata kanë gjëra të përbashkëta, por kanë edhe specifikat e tyre. Për të zgjedhur, kliko dhe udhëto në informacionin tonë.

Me mbeshtetje të Prefektures Qarkut Durres
"Sviluppo Sistemi Turistici in Albania"
  
Regione        PromAdria
Marche
                  
        
-----------------------------

V.A.L.T.- Valorization of Art,
Language and Tourism

         
V.A.L.T                 C E
           
Regione Puglia   Provincia Lecce

Reklama


© Tauleda, ky web site eshte finacuar nga
Projekti "Zhvillimi i Sistemeve Turistike ne Shqiperi" dhe Projekti V.A.L.T "Vleresimi i Artit, Gjuhes dhe Turizmit"
Qarku i Durrësit

Qarku i Durrësit shtrihet në ultësirën perëndimore qendrore të Shqipërisë. Pozicioni i tij kundrejt pjesës tjetër të Shqipërisë si dhe kundrejt detit, e kanë bërë një udhëkryq të rrugëve të rëndësishme ndërkombëtare qe nga lashtësia. ...

                                            ... më tepër

Amfiteatri
Ky monument i lashte ndodhet tamam ne qendren historike te qytetit te Durresit. Amfiteatri i Durrësit është një nga më të mëdhenjtë e gadishullit ballkanik dhe deri tani i vetmi në Shqiperi. Kapaciteti i këtij Amfiteatri ishte 15-20.000 spektatorë, hyrja e të cilëve lehtësohej nga ...

                                            ... më tepër