U.P.R. “Tauleda”
Adr.: Bulevardi Kryesor, Pranë ish Kinema Iliria, Durrës.
Tel/fax: 00355 52 24827, Mob.: 00355 692075571
E.mail: tauleda@hotmail.com, tauleda_dr@yahoo.com

Me mbështetje të Prefekturës së Qarkut Durrës
"Sviluppo Sistemi Turistici in Albania"
  
Regione        PromAdria
Marche
                         
-----------------------------

V.A.L.T.- Valorization of Art,
Language and Tourism

         
V.A.L.T                 C E
           
Regione Puglia   Provincia Lecce

Termat

Termat janë ndërtim i shekullit I-II pas Krishtit dhe gjenden në themelet e Pallatit të Kulturës “Aleksandër Moisiu”. Ato funksiononin me ujë të nxehtë dhe me avull. Termat në antikitet luanin dhe rolin e një kompleksi kulturor. Aty zhvilloheshin debate filozofike, recitoheshin poezi, organizoheshin

mikroshfaqje teatrore dhe kryheshin stërvitje gjimnastikore. Si një nga komplekset më të rëndësishme të qytetit, termat kanë qenë të zbukuruara me mozaikë, afreske dhe statuja. Termat ruhen ne gjendje relativisht te mire dhe jane njera nga qendrat e vizitueshme te qytetit. Gjenden ne qendren historike te qytetit, fare prane Amfitatrit dhe monumenteve te tjera te rendesishme.

© Tauleda, ky web site eshte finacuar nga
Projekti "Zhvillimi i Sistemeve Turistike ne Shqiperi" dhe Projekti V.A.L.T "Vleresimi i Artit, Gjuhes dhe Turizmit"