U.P.R. “Tauleda”
Adr.: Bulevardi Kryesor, Pranë ish Kinema Iliria, Durrës.
Tel/fax: 00355 52 24827, Mob.: 00355 692075571
E.mail: tauleda@hotmail.com, tauleda_dr@yahoo.com

Qarku i Durrësit shtrihet në ultësirën perëndimore qendrore të Shqipërisë. Pozicioni i tij kundrejt pjesës tjetër të Shqipërisë si dhe kundrejt detit, e kanë bërë një udhëkryq të rrugëve të rëndësishme ndërkombëtare qe nga lashtësia. Përmendim rrugën e lashtë “Egnatia”, e cila mbasi vinte nga Gadishulli Italik, kalonte në Durrës e vazhdonte deri në lindje, ku bashkohej me Rrugën e Mendafshit, duke e bërë kështu Durrësin një nga polet më të rëndësishëm të korridorit më të madh ndërkombëtar të atyre kohëve. Edhe Korridori VIII e ka konsideruar Durrësin si urë dhe pol qendror.
                                                                                        ...më tepër

Me mbeshtetje të Prefektures Qarkut Durres
"Sviluppo Sistemi Turistici in Albania"
  
Regione        PromAdria
Marche
                         
-----------------------------

V.A.L.T.- Valorization of Art,
Language and Tourism

         
V.A.L.T                 C E
           
Regione Puglia   Provincia Lecce

Reklama

© Tauleda, ky web site eshte finacuar nga
Projekti "Zhvillimi i Sistemeve Turistike ne Shqiperi" dhe Projekti V.A.L.T "Vleresimi i Artit, Gjuhes dhe Turizmit"
Kalaja e Durrësit

Kalaja është e lashtë sa vetë qyteti i Durrësit. Gjatë shekujve ajo është prishur dhe rindërtuar disa herë. Muret rrethuese të Durrësit në pjesën e tyre kryesore i përkasin periudhës së Perandorit Anastas (491-518) me origjinë nga ky qytet dhe përbëhen ...

                                            ... më tepër

Amfiteatri
Ky monument i lashte ndodhet tamam ne qendren historike te qytetit te Durresit. Amfiteatri i Durrësit është një nga më të mëdhenjtë e gadishullit ballkanik dhe deri tani i vetmi në Shqiperi. Kapaciteti i këtij Amfiteatri ishte 15-20.000 spektatorë, hyrja e të cilëve lehtësohej nga ...

                                            ... më tepër