U.P.R. “Tauleda”
Adr.: Bulevardi Kryesor, Pranë ish Kinema Iliria, Durrës.
Tel/fax: 00355 52 24827, Mob.: 00355 692075571
E.mail: tauleda@hotmail.com, tauleda_dr@yahoo.com

Me mbeshtetje të Prefektures Qarkut Durres
"Sviluppo Sistemi Turistice in Albania"
  
Regione        PromAdria
Marche
                         
-----------------------------

V.A.L.T.- Valorization of Art,
Language and Tourism

         
V.A.L.T                 C E
           
Regione Puglia   Provincia Lecce

 

Sarisalltiku dhe shpella

Ndodhet ne lindje te qytetit te Krujes, ne pjesen me te siperme te shpatit perendimor te malit te Krujes. Disa dhjetra metra poshte pjeses se sheshte te malit gjendet shpella e Sarisalltikut. Eshte formuar nga karsti ne shkembinjte gelqerore. Qysh shume heret eshte perdorur si objekt kulti per besimtaret bektashiane. Eshte e thelle rreth 10 – 15 m dhe e larte deri 3 – 4 m. Brenda saj ndodhet edhe nje burim i vogel, vlerat e te cilit ne stinen e veres jane shume te medha, veçanerisht per besimtaret qe ngjiten shpatit te pjerret te malit. Tek shpella ata kryejne ritin fetar, ndersa uji i burimit u shuan etjen e vapes se veres. Kjo shpelle nuk ka stalaktite e stalagmite, pasi duhet te jene demtuar heret nga besimtaret, sigurisht jo me qellim. Ajo vizitohet shume nga banoret e Krujes e zonave perreth, pavaresisht nese jane bektashinje, krishtere etj. 

© Tauleda, ky web site eshte finacuar nga
Projekti "Zhvillimi i Sistemeve Turistike ne Shqiperi" dhe Projekti V.A.L.T "Vleresimi i Artit, Gjuhes dhe Turizmit"