U.P.R. “Tauleda”
Adr.: Bulevardi Kryesor, Pranë ish Kinema Iliria, Durrës.
Tel/fax: 00355 52 24827, Mob.: 00355 692075571
E.mail: tauleda@hotmail.com, tauleda_dr@yahoo.com

Me mbeshtetje të Prefektures Qarkut Durres
"Sviluppo Sistemi Turistice in Albania"
  
Regione        PromAdria
Marche
                         
-----------------------------

V.A.L.T.- Valorization of Art,
Language and Tourism

         
V.A.L.T                 C E
           
Regione Puglia   Provincia Lecce

Rrepet e Arramerasit

Jane grupe druresh prej rrapi, te cilat ndodhen, prane fshatit Arrameras, ne te djathte te rruges automobilistike Kamez – Fushe Kruje. Prane tyre eshte kisha katolike Santa Chiara, e cila, ndoshta fillimet i ka ne vitin 1200 dhe eshte perdorur gjate nga Skenderbeu. Kisha eshte rindertuar ne vitet 1991 – 1992 e tashme ne te sherben nje prift italian. Territori i kishes, ku ndodhen edhe druret e rrepeve eshte rrethuar me mur. Lartesia e drureve i kalon 20 m, ndersa trungjet kane diameter 1 – 1,3 m. Druret me te vjeter jane demtuar e prere. Mbetjet e trungut te tyre tregojne se diametri ka qene rreth 2 m. Ky monument ka vlera natyrore, biologjike, estetike dhe fetare. Vizitohet, duke marrë rrugën Tiranë ose Fushë Krujë – Arrameras.

© Tauleda, ky web site eshte finacuar nga
Projekti "Zhvillimi i Sistemeve Turistike ne Shqiperi" dhe Projekti V.A.L.T "Vleresimi i Artit, Gjuhes dhe Turizmit"