U.P.R. “Tauleda”
Adr.: Bulevardi Kryesor, Pranë ish Kinema Iliria, Durrës.
Tel/fax: 00355 52 24827, Mob.: 00355 692075571
E.mail: tauleda@hotmail.com, tauleda_dr@yahoo.com

Me mbeshtetje të Prefektures Qarkut Durres
"Sviluppo Sistemi Turistice in Albania"
  
Regione        PromAdria
Marche
                         
-----------------------------

V.A.L.T.- Valorization of Art,
Language and Tourism

         
V.A.L.T                 C E
           
Regione Puglia   Provincia Lecce

 

Rrapi i Ballabanecit

Ndodhet pak me ne veriperendim te qendres se qytetit te Krujes, ne te majte te rruges Kruje – Gryka e Vajes. Diametri i trungur eshte rreth 2 m, por shume i zgaveruar, pasi shpesh eshte djegur, fillimisht nga rrufeja qe demtoi deget e me pas banoret e pakujdesshem kane hedhur prane tij mbetjet urbane. Ka rreth 10 vjet qe rrapi ka nisur te nxjerre dege te reja, te cilat tashme kane lartesine 5 – 6 m. Sipas gojedhenes emri i ketij monumenti lidhet me ate te Ballaban Pashes, i cili erdhi per te pushtuar kalane e Krujes, por nuk mundi t’i afrohej. Pikerisht tek rrapi Ballabani ngeci (ose sic thone krutanet) neci. Prej ketej rrapi u quajt vendi ku Ballabani neci!

© Tauleda, ky web site eshte finacuar nga
Projekti "Zhvillimi i Sistemeve Turistike ne Shqiperi" dhe Projekti V.A.L.T "Vleresimi i Artit, Gjuhes dhe Turizmit"