U.P.R. “Tauleda”
Adr.: Bulevardi Kryesor, Pranë ish Kinema Iliria, Durrës.
Tel/fax: 00355 52 24827, Mob.: 00355 692075571
E.mail: tauleda@hotmail.com, tauleda_dr@yahoo.com

Me mbeshtetje të Prefektures Qarkut Durres
"Sviluppo Sistemi Turistice in Albania"
  
Regione        PromAdria
Marche
                         
-----------------------------

V.A.L.T.- Valorization of Art,
Language and Tourism

         
V.A.L.T                 C E
           
Regione Puglia   Provincia Lecce

Plazhi i Kallmit

Ndodhet në perëndim të malit të Durrësit, në lartësinë rreth 0.5 m mbi nivelin e detit. Përbën një plazh interesant dhe të virgjër, i formuar nga veprimtaria akumuluese e valëve detare. Është i gjatë 100 m dhe i gjerë 15 m. Ka vlera shkencore (gjeomorfologjike, biologjike), ekologjike, didaktike, edukuese. Vizitohet, duke marrë rrugën automobilistike Durrës – Plazhi i Currilave dhe pastaj vazhdohet më këmbë deri tek plazhi i Kallmit.

© Tauleda, ky web site eshte finacuar nga
Projekti "Zhvillimi i Sistemeve Turistike ne Shqiperi" dhe Projekti V.A.L.T "Vleresimi i Artit, Gjuhes dhe Turizmit"