U.P.R. “Tauleda”
Adr.: Bulevardi Kryesor, Pranë ish Kinema Iliria, Durrës.
Tel/fax: 00355 52 24827, Mob.: 00355 692075571
E.mail: tauleda@hotmail.com, tauleda_dr@yahoo.com

Me mbeshtetje të Prefektures Qarkut Durres
"Sviluppo Sistemi Turistice in Albania"
  
Regione        PromAdria
Marche
                         
-----------------------------

V.A.L.T.- Valorization of Art,
Language and Tourism

         
V.A.L.T                 C E
           
Regione Puglia   Provincia Lece

Kroi i Nënës Mbretereshë

Ndodhet prane Qafes se Shtames, ne lartesine rreth 1100 m mbi nivelin e detit. Prane ka pyje te dendur pishe, pjese e parkut kombetar te Qafe Shtames. Emrin e ka marre qysh ne vitet ’20 të shek. XX-të, pasi prej ketu merrej uji qe pinte familja mbreterore ne Tirane. Nje kamion bente cdo dite rrugen Tirane – Qaf Shtame per te sjell ujin e fresket e te paster ne oborrin mbreteror. Tashme ajo eshte disi e rregulluar me mure te thjeshta guri. Ka uje gjithe vitin. Peizazhi perreth me pyll te dendur, disa prroska qe zbresin nga mali me plot gurgullime, cicerimat e shpendeve te pyllit, ajri i paster etj., joshin çdo vizitor. Prane saj eshte nje qender klimaterike per semundjet e mushkerive, ka disa kabina pushimi dhe nje impiant per amballazhimin e ujit te pijshem “Qafshtama”. Monumenti ka vlera natyrore, hidrografike, estetike dhe historike.
© Tauleda, ky web site eshte finacuar nga
Projekti "Zhvillimi i Sistemeve Turistike ne Shqiperi" dhe Projekti V.A.L.T "Vleresimi i Artit, Gjuhes dhe Turizmit"