U.P.R. “Tauleda”
Adr.: Bulevardi Kryesor, Pranë ish Kinema Iliria, Durrës.
Tel/fax: 00355 52 24827, Mob.: 00355 692075571
E.mail: tauleda@hotmail.com, tauleda_dr@yahoo.com

Me mbështetje të Prefekturës së Qarkut Durrës
"Sviluppo Sistemi Turistici in Albania"
  
Regione        PromAdria
Marche
                         
-----------------------------

V.A.L.T.- Valorization of Art,
Language and Tourism

         
V.A.L.T                 C E
           
Regione Puglia   Provincia Lecce

KULLA E “Sulejman Kulles” – Ishem

Eshte nje banese tipike e familjeve te medha shqiptare. Eshte e vetmja Kulle tre kateshe e ndertuar me mure guri dhe e ruajtur mire ne zonen e Durresit. Ka statusin e monumentit te kultures qe prej 30 vjetesh. Dimensioni i bazes se Kulles eshte 7X9 m, ndersa lartesia e saj eshte 8 m. Kati i pare i kulles sherbente per magazina te ushqimeve ndersa katet e tjera sherbenin per banim. Ky eshte nje funksion tipik I te gjitha ketyre lloj banesash ne te gjitha trevat e banuara nga Shqiptare.
Kulla ka rreth njezet frengji dhe shte restauruar ne vitin 1988.


 

© Tauleda, ky web site eshte finacuar nga
Projekti "Zhvillimi i Sistemeve Turistike ne Shqiperi" dhe Projekti V.A.L.T "Vleresimi i Artit, Gjuhes dhe Turizmit"